Maons-niu, entre altres usos

Brick-Biotope1.jpg.492x0_q85_crop-smartBrick Biotop són un set de maons dissenyats per oferir a les aus els tres usos bàsics que ofereix un bon hàbitat: aliment, refugi i aigua. La idea l’han desenvolupat Micaela Nardella , d’Itàlia, i Oana Tudose, de Romania, en l’estudi de disseny Fabrikaat dels Països Baixos. En aquest país el pardal comú està en declivi degut precisament al fet que cada vegada disposa de menys llocs on viure. Per això, aquestes dues dissenyadores han creat aquests maons que estan pensats per col.locarse entremig dels altres maons vermells que conformen les típiques cases de l’arquitectura tradicional holandesa.

El pardal comú (Passer domesticus) sovint es refugia en les esquerdes de la paret. Brick Biotop aprofita la tendència natural d’aquest ocell (i de molts altres) i ha inventat aquests maons que han modelat a mà amb guix

i en els quals han esculpit diferents tipologies de cavitats amb sorra i terra. Sens dubte poden convertir-se en petits oasis de biodiversitat enmig de les façanes. I queden molt macos, oi?

Passer domesticus

No hi ha comentaris. Podeu afegir-hi el vostre.

El teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*