Calculadora d’eclipsis

eclipse-proba2-20-maig-300x300android sunglasses

 

 

 

 

 

                                           Eclipse Calculator és una nova aplicació de simulació d’eclipsis per a mòbils que serveix per saber quins eclipsis seran visibles des del lloc on vivim, com es veuran i durant quanta estona, i també, per exemple, ens oferirà informació sobre qualsevol eclipsi o trànsit planetari que hagi succeït entre 1900 i 2100. Desenvolupada per l’investigador de la Universitat de Barcelona (UB) Eduard Masana, aquesta app ha estat dissenyada per mòbils Android i es pot descarregar de manera grauïta des del web Google Play, https://play.google.com/store .

Inicialment s’ha desenvolupat en català, castellà i anglès (l’aplicació agafa automàticament l’idioma de configuració del mòbil), però està previst traduir-la a altres llengües.

«A més, esperem promoure l’interès per l’observació del cel en general i per aquest tipus de fenòmens astronòmics en particular», apunta Eduard Masana, investigador de l’Institut de Ciències del Cosmos de la UB, membre del Departament d’Astronomia i Meteorologia i també de l’Institut d’Estudis Espacials de Catalunya.

Entre d’altres, el programa permet obtenir les dades generals del fenomen, incloent-hi mapes globals de visibilitat, així com les característiques locals a qualsevol lloc del món: inici del fenomen, durada, altitud del Sol o de la Lluna sobre l’horitzó, etc. També permet fer simulacions dels eclipsis des del punt d’observació.

Eclipse Calculator ha tingut el suport econòmic de la Generalitat de Catalunya en el marc delsAjuts per al finançament d’actuacions en l’àmbit de la divulgació científica (ACDC 2012).

Enllaç a l’aplicació:

https://play.google.com/store/apps/details?id=calcEclipsi.src&feature=search_result#?t=W251bGwsMSwyLDEsImNhbGNFY2xpcHNpLnNyYyJd

 

No hi ha comentaris. Podeu afegir-hi el vostre.

El teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*