eva van den berg

Des de l’any 1997 treballo per l’edició espanyola de National Geographic. Abans havia estat fotògraf de premsa, però després de llegir-me tots els llibres del zoòleg i escriptor Gerald Durrell i de fer un viatge a la Patagònia vaig fer el màster de Comunicació Científica a la Pompeu Fabra, decidida a dedicar-me a la divulgació científica. Entre el 1992 i el 1995 vaig fer una col.lecció de sis llibres per nens sobre animals en perill d’extinció (Amics d’en Dodo, Ed.La Galera) amb l’ajuda de la Jersey Wildlife Preservation Trust, el zoo d’en Gerald Durrell. Temps després, amb aquests llibres sota el braç, em vaig presentar a la editorial on m’havien dit que llençaven l’edició espanyola de National Geographic. I, quina sort, em van agafar. Des d’aleshores he combinat la feina  a la revista amb col.laboracions a d’altres mitjans. He participat en diaris, revistes, llibres, documentals, webs i exposicions. He impartit tallers i conferències. I certament, vull continuar fent-ho. M’encanta poder explicar coses que sovint semblen molt difícils de manera fàcil. Som cada vegada més els que pensem que la ciència és un meravellós camí per adquirir coneixements, per aprendre a pensar i també per descobrir Homo sapiens força interessants. Un camí, d’altra banda, infinit, i això també m’agrada. Des d’aquí, des de  l’astronauta, seguiré amb “lo meu”. Penjaré notícies de ciència en català i en castellà i també altres coses que faig.  L’astronauta serà, doncs, la meva tarja de presentació. Desitjo que us agradi. (aquí, a sota, el meu currículum)

Currículum