Petita guineu d’orelles immenses

fennec mingorance

Fennec, fotografia de Francisco Mingorance

Aquesta preciosa imatge d’un fennec la va fer recentment el fotògraf Francisco Mingorance a la serralada de l’Atles, a territori marroquí, i l’ha presentat al concurs National Geographic Traveler 2013. Li he demanat que me la deixi penjar a astronauta.cat perquè m’agrada moltíssim, tant la foto com aquest animal parent de la guineu. Pel que m’explica Mingorance, aconseguir la foto va ser “un autèntic calvari”. Estaven al mig del desert (ell i el fennec) i feia una calor insuportable. A més, tot d’una es va aixecar una forta tempesta de sorra, a conseqüència de la qual va perdre una valuosa càmera fotogràfica. En fi, si guanya el primer premi Mingorance es podrà relaxar gaudint d’un viatge per a dos a les illes Galàpagos, que no està gens, gens malament.

El fennec (Vulpes zerda) és nadiu del desert del nord d’Àfrica i de l’Àsia. És l’espècie és petita de la família dels cànids i tot el seu cos està adaptat per a suportar les extremes temperatures d’aquest ecosistema tan dur. Té el pelatge ben clar per reflectir la llum solar, les orelles immenses per dissipar millor la calor i una capa de pell molt gruixuda sota les potes per no cremar-se quan camina sobre la sorra ardent. De costums nocturns, s’alimenta principalment de rosegadors, d’ocells, ous i insectes. Alguna amenaça? Doncs malgrat està protegit pel conveni CITES, que regula el comerç d’espècies silvestres, el fennec sovint és caçat per ser venut com a mascota. El món està ple de pallussos.

Per cert, el plaç per presentar treballs al concurs encara és obert! Mireu les fotos que s’hi han presentat, la majoria són molt bones.Us deixo també un dibuix de Saint-Exupéry, del famós petit príncep i un fennec. L’escriptor estava fascinat per aquesta petita guineu d’orelles enormes.

El Petit Príncep i la guineu (en realitat un fennec)

El Petit Príncep i la guineu (en realitat un fennec)

No hi ha comentaris. Podeu afegir-hi el vostre.

El teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*