Poesia pura

Human Body IngredientsHi ha gent que necessita creure que l’ésser humà és quelcom transcendent. Sembla que això atorga un sentit a la seva existència, els dóna certa esperança, cert significat profund de la vida que els porta a inventar, en nom de la fe, respostes per qüestions de tipus existencial, moral i sobrenatural. Em resulta curiosa aquesta necessitat imperiosa de l’home per aferrar-se a idees religioses. Per obstinar-se en la fe enlloc de gaudir de les respostes científicament comprovades que alguns humans han sabut descobrir a través de la coneixement empíric. Perquè el camí científic, a més d’aportar coneixement, és també una manera d’enfocar aquesta existència que a alguns els preocupa tant. Quan més t’endinses dins l’infinit senderi de la ciència més preguntes et fas, és cert, però també comprens que formes part d’una realitat infinita que està plena de respostes . I molts cops, aquestes respostes estan plenes de bellesa i poesia. Què pot ser més bonic que saber que estem fets de pols estel·lar? Els ingredients que ens componen provenen d’explosions estel·lars ancestrals. Tots nosaltres, i també la resta d’organismes vivents, estem fets d’una matèria que ha pogut generar-se gràcies a la mort d’aquelles estrelles. Poesia pura. Ordre còsmic…

Us deixo les imatges a on veureu de què estem fets realment i un paràgraf del físic teòric Lawrence M. Krauss, que actualment dirigeix el Projecte Orígens a la Universitat Estatal d’Arizona.

“El sorprenent és que cada àtom del nostre cos prové d’una estrella que va explotar. Els àtoms de la teva mà esquerra probablement van venir d’una estrella diferent dels de la teva mà dreta. Realment és la cosa més poètica que sé sobre la física: Tots nosaltres som pols d’estrelles. No podria ser aquí si les estrelles no haguessin esclatat. Perquè els elements – el carboni, nitrogen, oxigen, ferro, totes les coses que són importants per a l’evolució – no van ser creats en el principi dels temps. Van ser creats en els forns nuclears de les estrelles i van poder entrar en el nostre cos perquè van ser prou amables per explotar. Així que, oblideu-vos de Jesús. Les estrelles van morir perquè vosaltres poguéssiu ser avui aquí”.

No hi ha comentaris. Podeu afegir-hi el vostre.

El teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*