Voleu veure passar l’Estació Espacial Internacional?

International_Space_Station_after_undockingDivendres passat, exactament a les 21.10 de la nit, vaig pujar amb els meus fills al terrat per veure com passava per sobre de casa nostra l’Estació Espacial Internacional (ISS). Al matí havia rebut un avís via email de la NASA, un servei d’alertes al que estic subscrita: spotthestation.nasa.gov, avisant-me de l’hora i del recorregut que faria l’ ISS pel cel de Girona. Spot the Station (Detecta l’Estació) és un servei que ofereix la NASA i és molt senzill de subscriure’s.

L’Estació Espacial Internacional es fàcilment identificable si saps on has de mirar. És el tercer objecte més brillant del cel, després del Sol I la Lluna i es mou  seguint exactament l’òrbita prevista. Giravolta la Terra a una velocitat de 29.000 km/h (és a dir que cada 91 minuts dona una volta sencera al nostre planeta) i es troba a una alçada de 400 kilòmetres. Mesura 110 metres de llarg, 100 d’ample I 30 d’alçada i pesa 420 tones. Es va construir el 1988 I està previst que sigui el laboratori espacial de la comunitat astronàutica internacional al menys fins el 2020.

La “passejada” de la ISS sobre el “vostre” trosset de cel pot succeir des d’un parell de cops la setmana o un parell de cops al mes. Així que podeu triar una hora que no sigui massa intempestiva. És bastant impressionant veure l’immensa andròmina  orbitar a través del cel i pensar que fins a sis astronautes poden estar allà dins, allà fora, fent experiments a l’espai que potser ens seran útils en un futur no massa llunyà. Space oddity des del terrat.

No hi ha comentaris. Podeu afegir-hi el vostre.

El teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*