Vols anar a mart?

Crew_in_May_medium

La tripulació de mart-nautes,en plena missió el mes de maig passat.

Has de saber que serà un viatge dur i difícil, d’uns 240 dies d’anada (és a dir més de vuit mesos) i uns altres 250 per tornar a la Terra. Durant tot aquest temps estaràs tancat a la nau amb els teus companys de vol, amb qui desitjo que t’entenguis d’allò més bé, No veuràs la llum del Sol, per tant els teus patrons de son els marcarà el rellotge que portaràs al canell, un rellotge que no pararàs de mirar per que et servirà per saber quan et toca menjar o dormir i quants dies fa que t’allunyes del planeta blau.

Tot això ho han experimentat sis mart-nautes dins la missió Mars500 portada a terme per l’Institut de Problemes Biomèdics de Rússia i l’Agència Espacial Europea dins uns mòduls d’aïllament situats a les afores de Moscou i que eren una rèplica de la nau que algun dia portarà éssers humans per primera vegada a la superfície marciana. El passat mes de novembre van acabar els seus 520 dies d’aïllament, sumant els d’anada, els de tornada més uns altres 30 en els que se suposa que, a l’hora de la veritat, es dedicaran a explorar el planeta vermell.

Aquest experiment i els estudis posterior serviran per conèixer les conseqüències que un aïllament prolongat pot causar al cos a i a la ment dels astronautes , perfilar al detall la seva dieta, conèixer possibles problemes mèdics derivats i en definitiva, obtenir el patró ideal per sel.leccionar el candidat ideal per a fer aquest viatget interplanetari.

marte1

No hi ha comentaris. Podeu afegir-hi el vostre.

El teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*